Min digitala identitet

Det är alltid väldigt tufft att gå igenom en separation. Det är oundvikligt att man blir skadad på ett eller annat sätt och det finns inget enkelt sätt att ta sig igenom det. För tre år sedan tvingades jag gå igenom en separation som var ytterligare lite tuffare eftersom jag precis hade gått igenom en bröstcancerbehandling. Jag hade precis börjat kravla mig upp ur helvetet med alla cellgiftsbehandligar som jag genomlidit i nästan fem månader när nästa katastrof inträffade.

Nu fruktade jag inte bara för mitt liv utan stod även inför det faktum att jag kunde bli stående utan varken hem eller bohag. Jag hade kämpat hårt för att överleva och nu krävdes det ytterligare kraft för att jag inte skulle bli berövad allt och få börja om från noll vid 45 års ålder. Precis när jag hade kommit igång med livet igen och började se en framtid blev jag uthängd som lögnerska på en hemsida i mitt eget namn. Jag blev alldeles förkrossad och mådde såklart fruktansvärt dåligt av detta. All livsglädje jag kände efter att ha överlevt cancern försvann och all energi som jag behövde för att hålla mig i form för att förbli frisk försvann över en natt. Vetskapen om att alla, som av olika anledningar söker information om mig på Google, får upp länken till den här sidan är oerhört betungande. Jag var inte alls synlig på nätet när detta hände så sidan har fått stå oemotsagd.

Min medverkan i Johan Ripås dokumentär "Du är googlad" har hjälpt mig att ta kontrollen över min digitala identitet. Nu finns jag på olika ställen på nätet och jag skriver i mitt eget namn. Detta innebär att den hemska sidan till slut glider längre ner i sökresultatet och bilden av mig på nätet består av information som jag har kontroll över.